середа, 30 листопада 2016 р.

Конкурс "Наука, техніка і ми"

Ура! Перше місце! Молодці!
30 листопада 2016 року у Центрі дитячої та юнацької творчості проходив конкурс «Наука, техніка і ми». До нього вихованці гуртків ЦДЮТу готувалися майже два місяці. Спочатку педагоги разом з дітьми ходили на екскурсії на Побузький феронікелевий комбінат, потім проводилося жеребкування між командами які подали заявку на участь у змаганнях. Капітани тягнули жеребки з назвою цеху комбінату, який вони будуть презентувати. І почалася тривала підготовка. Діти зустрічалися з представниками своїх цехів, дізнавалися про тонкощі роботи людей та обладнання, вивчали схему виробництва феронікеля та фото і відео матеріали роботи ПФК.
Автори ідеї та програми педагоги ЦДЮТу Запорожець Василь Михайлович (керівник гуртка «Авіамодельний»), Лісовенко Костянтин Олексійович (директор ЦДЮТ) та Лісовенко Ольга Павлівна (заступник директора). Такий конкурс проводиться вже не вперше. Завдяки плідній співпраці з Побузьким феронікелевим комбінатом, в особі генерального директора Безпалова Олега Леонідовича, завдяки підтримці працівників ПФК, діти пізнають багато нового, отримують профорієнтацію, вчаться раціонально мислити.
      Під час конкурсу всі команди виконували п’ять завдань. Діти відповідали на питання, презентували цехи комбінату, надавали раціоналізаторські пропозиції та виконували практичні завдання.
 Суддями на конкурсі були:   
Начальник управління автотранспорту, якості та загальних питань комбінату Зуєв І.О.
Керівник виробничо-технічного відділу комбінату Приходько С.В.
Заступник головного інженера Крівінський П.В.
Директор ЦДЮТ Лісовенко К.О.